Tečaj poslušnosti VP1-2

Nikakor ne more biti šolanje psa obveza v smislu “šolati psa se mora”, k šolanju psa naj bi se pristopilo zato, ker je šolanje koristno za prijetno sobivanje skrbnika in psa ter zato, ker brez vzgoje in socializacije preprosto ne gre. Potrebno je poudariti, da je potrebno razlikovati med vzgojo socializacijo in šolanjem. Vzgoja je nekaj čemur se ne da in se ne smemo izogniti, če ne želimo težav. Šolanje je nekaj bolj formaliziranega, določenega z vrsto pravil. Težko je naštevati faze v šolanju, saj jih je preveč in so odvisne od vsakega posameznega osebka. Vzgoja traja vse življenje, enako kot socializacija. Nikoli zaključen proces. Šolanje pa lahko opravimo in ga nato nadgrajujemo in dopolnjujemo ter obnavljamo.

“Psu je zelo redko uspelo človeka dvigniti na raven svoje pameti, človek pa je psa nič kolikokrat zvlekel navzdol na svojo.”

James THURBER

Uroš Troha, inštruktor šolanja lovskih psov


Pomembno!

Šolanja se lahko udeležijo samo lovski psi, ki so vpisani v slovensko rodovno knjigo ter so cepljeni proti steklini in kužnim boleznim!


Opozorilo

Za člane LKD Maribor je šolanje brezplačno, ostali morajo plačati udeležbo na tečaju v skladu s sklepom UO LKD.


Za prijavo na tečaj poslušnosti VP1-2 izpolnite spodnji obrazec.

Polja označena z * so obvezna!

1. Vrsta prijave:


2. Osebni podatki:


3. Podatki o psu:


4. Varnostno vprašanje


Osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo samo za namen prijave na tečaj in izdajo potrdila o udeležbi ob koncu tečaja.   Nato se vaši podatki izbrišejo.