Mala šola

Mala šola je namenjena mladičem od 3 do 9 meseca starosti, ko mladički še niso psihično zreli za šolanje poslušnosti na tak način kot si to radi predstavljamo vodniki. Čeprav mladički radi sodelujejo s svojimi vodniki in se zelo radi učijo moramo paziti, da v tej dobi ne dobijo slabih izkušenj, ki bi nas kasneje ovirale pri pripravi psa na delo. V mali šoli je poudarek predvsem na socializaciji, kar pomeni, da mladič spozna čimveč situacij v katerih se bo lahko znašel v svojem življenju.

Vse preveč vodnikov še vedno verjame, da socializacija pomeni igranje z vrstniki, vendar je to le en element pri pripravi na življenje, vzgojo in šolanje psa. Seveda je igra z vrstniki zelo pomembna, vendar moramo tudi tu paziti, da ne pride do slabih izkušenj, ki bi lahko pozneje vzrokovale pretirano plahost ali agresijo do drugih psov.

Vodniki se morajo v mali šoli naučiti tudi tega, da je boljše vaditi trikrat na dan po nekaj minut, kot pa “šolati” mladiča pol ure skupaj.

Za konec pa še namig, vsak vodnik ima svojega štirinožnega prijatelja za najboljšega, najlepšega skratka za super psa. Ne oropajmo vodnikov tega njihovega prepričanja, dovolimo jim, da se do svojih štirinožnih prijateljev obnašajo čimbolj spontano.

Marjan Gselman, inštruktor šolanja lovskih psov


Pomembno!

Šolanja se lahko udeležijo lovski psi starosti 3 – 9 mesecev, ki so cepljeni proti steklini ter kužnim boleznim!


Opozorilo

Za člane LKD Maribor je mala šola brezplačna, ostali morajo plačati udeležbo na tečaju v skladu s sklepom UO LKD.

 


Za prijavo v malo šolo izpolnite spodnji obrazec.

Polja označena z * so obvezna!

1. Vrsta prijave:


2. Osebni podatki:


3. Podatki o psu:


4. Varnostno vprašanje


Osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo samo za namen prijave na tečaj in izdajo potrdila o udeležbi ob koncu tečaja.   Nato se vaši podatki izbrišejo.