Lovsko kinološko društvo Maribor

Lovsko kinološko društvo Maribor je prostovoljno društvo, strokovno združenje lovcev – kinologov in drugih ljubiteljev psov lovskih pasem, ki združuje in povezuje kinološke interese na amaterski podlagi. Društvo deluje na območju lovske zveze Maribor, v katero je včlanjenih 45 lovskih družin in deluje predvsem za potrebe teh lovskih družin, in za promocijo lovske kinologije.

LKD Maribor se vsako leto dogovarja z lovskimi organizacijami iz svojega območja za pridobitev pravice uporabe določenih delov lovišča zaradi organizacije in izvedbe kinoloških prireditev. Ugotavljamo, da se danes daje lovskemu psu večji pomen kot v preteklosti, saj lovski zakon točno predpisuje s kako usposobljenim psom lahko izvajamo posamezne love. Danes je velik poudarek na pravilno izšolanem lovskem psu. Veliko časa posvečamo vajam poslušnosti in same socializacije psa. Pes je človekov prijatelj, živi z njim v urbanem okolju in temu primerno mora biti vzgojen. To vzgojo nudi lovsko kinološko društvo v vsakoletnih tečajih za pse svojih članov.

Vsako drugo leto društvo prireja državno razstavo psov lovskih pasem v sklopu sejma lov v Gornji Radgoni. Prav je, da se našim zvestim lovskim spremljevalcem vsaj malo oddolžimo za njihovo zvestobo in jih pripeljemo na razstavo, da pokažemo, da so tudi naši psi pravi lepotci.

Povezane strani
Organi
Pravilniki
Sodniki